Kuinka saan otettua hyviä kuvia lemmikkieläimestä?

Lemmikin omistajalle kuvat omasta lemmikistä ovat kultaakin arvokkaampia. Toisaalta loistavien kuvien saaminen on usein huomattavan vaikeaa, sillä lemmikkiä voi olla vaikeaa saada pysymään paikoillaan ja taas toisaalta hyvät arjen tarjoamat kuvaustilanteet soljuvat nopeasti ohi, elleivät kuvaaja ja kamera ole valmiina. Mitä parempien lemmikkikuvien saamiseksi kotioloissa on sitten tehtävissä vai onko omistajan vain tyydyttävä heilahtaneisiin kuviin omasta rakkaasta lemmikistään? Kokosimme tähän artikkeliin muutaman vinkin entistä parempien lemmikkikuvien ottamista silmällä pitäen.

Kameran säädöt kuntoon

Ihan ensimmäiseksi kannattaa laittaa kameran säädöt kuntoon! Säädä kameraa niin, että voit reagoida nopeissa ja ennalta arvaamattomissa tilanteissa ja saada napattua näistä ohikiitävistä hetkistä mahdollisimman kivoja muistoja. Koiran kanssa on kiva heitellä esimerkiksi frisbeetä tai palloa ja kun lemmikki nappaa sille heitetyn esineen kiinni, voi tästä ohikiitävästä tilanteesta saada erityisen kivoja kuvia.

Tällaisia tilanteita varten kamerasta kannattaa valita lyhyt valotusaika sekä sarjakuvaus. Tarkennustavaksi kannattaa valita joko jatkuva tai seurantatarkennus, sillä näin on mahdollista valinta sopiva tarkennusalue ja laukaisin on mahdollista painaa puolittain pohjaan. Tämän ansiosta automaattitarkennus tähtää koiraan, vaikka se hyppäisi tai juoksisi kovaa vauhtia ja sinulla on mahdollisuus saada tarkkoja kuvia painaessasi kameran laukaisinta. Lisäksi tällaisiin tilanteisiin kannattaa ottaa mukaan avustaja. Avustajan heittäessä koiralle frisbeetä sinä voit keskittyä tilanteen kuvaamiseen. Jos kameran säännöt tuntuvat hankalilta tai vierailta, kannattaa harkita valokuvauskurssille osallistumista.

Hyödynnä objektiiveja

Objektiivit ovat erinomainen apuväline, kun kuvataan eläimiä. On kuitenkin tärkeää valita käyttötarkoitukseensa parhaiten sopiva objektiivi, minkä lisäksi on tietysti tärkeää osata käyttää sitä mahdollisimman tehokkaasti. Liikkuvien eläinten kuvaamiseen kannattaa käyttää teleobjektiivia. Sen avulla lemmikkiä on mahdollista kuvata myös melko kaukaa, minkä lisäksi teleobjektiivin avulla on mahdollista ottaa kuvia elämistä silloin, kun ne liikkuvat ja käyttäytyvät lajityypillisellä tavalla. Halutessasi voit hyödyntää teleobjektiivia myös upean taustasumennuksen luomiseen.

Makro-objektiivi on hyvä valinta, kun haluat saada kuvaasi näkymään pienet yksityiskohdat. Näin voit kuvat esimerkiksi erityisen värikkäitä eläimiä, kuten lintuja tai matelijoita tai voit halutessasi kuvata jotakin lemmikkisi pientä yksityiskohtaa, kuten lemmikin silmää.