Pukeudu aina tyylikkäästi

Huippumuoti, tyyli ja klassinen pukeutuminen ei aina kulje aivan käsi kädessä eikä myöskään tarkoita samaa asiaa. Oletko huomannut, että samaan aikaan kuin yksi vaatekappale imartelee yhden henkilön päällä näyttää se epämukavalta ja huonolta toisen päällä. Miksi näin käy?

Syitä on tietenkin yhtä monia, kuin meitä tyylin tulkitsijoita, erilaisia vartaloita ja henkilökohtaisia mielipiteitä. On kuitenkin hyvä tietää muutamat perusteet, joita seuraten voi helpommin imarrella niin omia muotojaan kuin saada iho ja silmät loistamaan terveen ja hyvinvoivan näköisinä.

Määrittele vartalo -tyyppisi

Huippumuoti on pääsääntöisesti suunniteltu säväyttämään lavalla epärealistisen hoikkien mallien päällä. Todellisuus on kuitenkin, että tavan tallaajat eivät noita luomuksia koskaan päällensä laita, eivätkä ne oikein todelliseen arkeen taivu.

Petite eli pienikokoinen – Pääsääntöisesti kaikki alle 160 cm pitkät aikuiset naiset menevät tähän kategoriaan. Tärkeää tämän vartalotyypin pukemisessa on korostaa pitkittäisiä linjoja, yhtenäisiä väri maailmoja niin ylä- sekä ala osassa, jottei jo lyhyt varsi lyhenisi entisestään katsojan silmissä. Vartalon puoleen väliin “loppuvat” asut, värit ja kuosit lyhentävät kantajaansa. On hyvä korostaa, joko pitkää selkää tai pitkiä jalkoja, ylhäältä alaspäin meneviä pitkiä linjoja.

Urheilullinen eli sport – Tämä vartalotyyppi on usein tasapaksu, poikamainen vartalo. Mikäli jokin osa astuu esiin, on se helposti leveä hartia seutu. Hartiaseutu onkin siis hyvä pukeutumisellaan peittää ja rakentaa illuusio tasapainoisemman oloisesta vartalosta. Samaan aikaan alavartalo voidaan pukea a mallin hameeseen tai ilmaviin housuihin, jolloin katsoja saa illuusion tiimalasi -vartalosta.

Tiimalasi – Nimensä mukaisesti tämä vartalo malli muistuttaa tiimalasia ja on erityisesti latino kulttuureissa tunnettu vartalo malli. Tämä vartalotyyppi voi pukea lähes mitä vain päälleen ja todellisuudessa, muut vartalomallit pyrkivät saavuttamaan pukeutumisellaan illuusion tästä mallista.

Päärynä – Kapea rintakehä, vyötärö ja hartiat yhdistettynä leveään lantioon ja reisiin. A linjan paidat, tunikat ja hameet toimivat loistavasti tasapainoittamaan epäsuhtaisuuksia. Lisää inspiraatiota löydät esimerkiksi täältä. Hartioihin voidaan lisätä voluumia ilmavilla hihoilla ja toppauksilla ja suhteellisen kapeaa vyötärötä voidaan korostaa reiluilla vöillä ja vyötäröltä alkaviin ja loppuviin asuihin.

Omena – Leveät hartiat, rintakehä ja vyötärö yhdistettynä hoikkaan lantioon ja reisiin. Tunikat ovat myös omena vartalon paras ystävä. V kaula-aukot ja reisien alapuolelle loppuvat paidat ja tunikat pukevat tätä vartalomallia parhaiten.

Onko ihosi kylmään vai lämpimään taittuva

Samaan aikaan kun toiselle oranssi näyttää päällä oikein loistavalta, näyttää se monen perus pohjoismaalaisen päällä suorastaan kalventavan kantajaansa kun taas sininen sopisi tuomaan silmät täydellisesti esiin samaan aikaan kaunistaen vaaleaa ihoa. Mistä on kyse?

Rusketutko helposti kesällä vai palaako ihosi heti auringon nähtyään? Entä saako kultakorut ihosi loistamaan samaan aikaan kun hopeiset korut saavat ihosi kalpenemaan? Näin voit määrittää ihosi vallitsevan pohjasävyn joka on joko kylmä tai lämmin.

Idea on että mikäli ihosi on lämmin tulee sinun käyttää sen värimaailman värejä ja välttää vastavärejä.

Lämpimät päävärit: Keltainen oranssi, vihreä sekä metalleista kulta.

Kylmät päävärit: Sininen, violetti ja punainen sekä metalleista hopea.

Kun osaat valita vartalon mallille sopivan leikkauksen, tyylin ja asusteet ja vieläpä ihon väriä imartelevissa väreissä saat parhaimmat ominaisuutesi tarjoiltua katsojalle esiin helpoimmalla mahdollisella tavalla.