Opiskele valokuvaajaksi Satakunnassa

Tiesitkö, että voit opiskella valokuvaajaksi Satakunnan maaseudun sydämessä? Siinä missä moni Satakunnassa asustava nuori haaveilee valokuvaajan ammatista ja selailee suurempien koulujen tarjontaa esimerkiksi pääkaupunkiseudulla tai jopa tuhansia euroja maksavia maksullisia valokuvauskoulutuksia, jää monelta täysin huomiotta se seikka, että valokuvausta on mahdollista opiskella myös Satakunnassa. Satakunnan Nakkilassa sijaitsee Sataedun Nakkilan toimipiste Villilän elokuvastudion tiloissa. Täällä Sataedun ammattikoulun vuokraamissa tiloissa voit opiskella muun muassa graafista suunnittelua, elokuva-alaa, pelisuunnittelua ja juurikin monen haaveilemaa valokuvausta. Nakkila sijaitsee vain noin 15 minuutin matkan päässä Satakunnan sykkivästä sydämestä, Porista.

Villilä Nakkila

Villilän elokuvastudio ja Sataedun toimipiste sijaitsee Villilän historiallisen kartanon mailla Nakkilassa suoraan Villilän kartanon vieressä. Villilän kartanon omistajana toimii tällä hetkellä laulajatähti Sani ja kartanon ulkorakennuksessa toimivassa ravintola-baarissa järjestetään tapahtumia ja muun muassa tansseja. Kaiken kaikkiaan Villilän tilukset tarjoavat varsin idyllisen opiskelupaikan taiteellisen alan opiskelijoille ja tuovat varmasti inspiraatiota monelle valokuvausta opiskelevalle.

Valokuvaus on mielenkiintoinen ammatti

Mikään ei ole hienompaa kun se, että saa tehdä työkseen juuri sitä, mitä oikeasti rakastaa. Jos olet kiinnostunut valokuvauksesta ja haluaisit oppia siitä lisää, on valokuvaajan perustutkinto juuri sitä, mitä elämääsi tarvitset. Opit, mitä eroa on sillä, onko kuvaustaustana tapetti vai oikea taustakangas tai -paperi, miten voit asettaa kameraasi oikeat asetukset täydellisen kuvan saamiseksi ja miten käsittelet kuvat täydelliseen ja lopulliseen muotoonsa.

Valokuvaajan perustutkinto kestää noin yhden vuoden ja sisältää käytännön opintoja sekä teoriaa. Perustutkinnon opiskelijoilla on oltava pohjalla toisen asteen tutkinto, joten kyseessä on aikuisille suunnattu ammatillinen tutkinto. Esimerkiksi aikaisemmin suoritettu lukio riittää pohjaksi perustutkintoa suorittavalle. Tutkinnon suorittamisen jälkeen saat käsiisi valokuvaajan perustutkinnon paperit, joilla voit työllistyä valokuvallisiin töihin muun muassa aikakauslehdille tai yrityksille tai jatkaa tietäsi yksityisenä yrittäjänä. Halutessasi voit täydentää opintojasi myös maksullisella ammattitutkinnolla, jonka voit vastaavasti suorittaa Nakkilan Villilässä.