Hauskat teemakuvaukset ovat monen mieleen

Suurin osa valokuvaajista tietää, että moni suomalainen kärsii samasta ongelmasta: ujoudesta kameran edessä. Skandinavialainen ja suomalainen luonne ei kovinkaan usein taivu pröystäilyyn, ja ehkäpä siitä johtuukin suomalaisten kädettömyys ja ujostelu silloin, kun ollaan huomion keskipisteenä. Hyvä kuvaaja kuitenkin tietää kaikki mahdolliset jipot malliensa rentouttamiseen – tämä on tarpeen etenkin silloin, kun työskennellään erityisen jäykän mallin kanssa. Jäykkyys näkyy aina valokuvissa, joten siitä olisi hyvä päästä pois keinolla millä hyvänsä. Jäykän mallin kuvat näyttävät aina pakotetulta, ja vaivautunut tunnelma välittyy aina myös ruudun toiselle puolelle. Rento malli puolestaan näyttää luonnolliselta ja välittää myös katsojalle kuvan hyväntuulisesta asiakkaasta.

Mikäli olet kuitenkin vasta aloitteleva valokuvaaja, et välttämättä vielä tiedä niksejä malliesi rentouttamiseen ja parhaiden valokuvien saamiseen – ja juuri siksi me haluamme auttaa sinua siinä! Tässä artikkelissa haluamme jakaa ehkäpä simppeleimmän, joskin yhden tehokkaimmista jipoista mallin rentouttamiseen valokuvaussessioiden aikana. Tämä on niksi, johon ei vaadita kallista kalustoa eikä kovinkaan monimutkaista osaamista – se siis todellakin kannattaa ottaa talteen, sillä tulet kiittämään itseäsi tämän niksin muistamisesta tositilanteen sattuessa kohdalle. Lue ja ylläty, kuinka helposti mallin voikaan saada täysin rennoksi!

Näin saat mallin rentoutettua helposti

Täältä se tulee, vinkki, jota me kaikki olemme odottaneet: maailman helpoin tapa rentouttaa malli. No, mikä se on? Vastaus saattaa yllättää kokeneemmankin: roolipeli! Mitä ihmettä? Kyllä vain, luit oikein! Selitämme väitteemme paremmin auki seuraavassa kappaleessa, ja sen lukemisen jälkeen sinäkin olet taatusti kanssamme yhtä mieltä siitä, että roolileikki totta tosiaan on paras tapa jokaisen mallin rentouttamiseen.

Mitä me siis oikeastaan tarkoitamme roolileikillä? Ihan ensimmäiseksi olisi ehkä syytä täsmentää, että hauskat halloween asut eivät ole ainoa roolileikin määritelmä, emmekä tässä yhteydessä välttämättä tarkoitakaan mitään näin näkyvää roolitusta, vaan enemmän henkistä asennoitumistapaa. Monelle on vaikea olla kameran edessä omana itsenään, mutta kun malli kuvia ottaessa ottaa itselleen jonkin roolin, tulee suorituksesta hetkessä helpompi. Olisiko hän vaikkapa 20-luvun loisteliain filmitähti, koko maailman tuntema mallikaunotar, vanhan ajan ranskatar vaiko kurvikuningatar tai tikissä oleva rantaleijona? Minkä tahansa roolin valitseekin, tuo se hetkessä lisää uskottavuutta kuviin ja mallista saattaa löytyä aivan uusia puolia, joita hän ei välttämättä ole itsekään koskaan nähnyt. Itsevarmuus on maailman kaunein asuste, ja jokainen ansaitsee tuntea itsensä upeaksi! Ehdota siis mallillesi roolipelitaktiikkaa – ja ota tarvittaessa avuksi vaikkapa rekvisiittaa! Monelle esimerkiksi kädet ovat hankala paikka kuvissa, kun voi olla vaikea keksiä niille tekemistä. Käsiin otettava asuste tai kukkakimppu korjaa ongelman hetkessä.